Nieuwe cursus Positieve & Praktische Psychologie

Al ruim 25 jaar geeft Maja met veel enthousiasme cursussen ‘Positieve & Praktische Psychologie voor Vrouwen’ door heel Nederland.

In november start de nieuwe cursus.

Je krijgt niet alleen inzicht in het gedrag van mensen maar ook vele leuke tips vanuit de Positieve Psychologie om je gelukkig en in balans te voelen ondanks de uitdagingen in het leven.

Leuk én interessant!
Tijdens de cursussen worden zeer verrassende en herkenbare voorbeelden gegeven om allerlei lastige situaties zowel thuis, in familiesfeer of op de werkvloer een onverwachte wending te kunnen geven, waardoor positieve veranderingen als vanzelf gaan!

Maja: ‘Tijdens elke cursusbijeenkomst geef ik vanuit de psychologie achtergrond-informatie over het gedrag van mensen. Maar tegelijkertijd geef ik ook allerlei communicatie-tips die zowel thuis als op het werk gemakkelijk toepasbaar zijn. Door anders te denken over bepaalde situaties en anders te reageren, kom je meer in je kracht en in balans en kun je nog veel méér genieten van al het moois in het leven. Elke cursusbijeenkomst is boeiend en een feest van herkenning. Het is verrassend hoe leuk en interessant een cursus psychologie kan zijn!’


Meest gestelde vragen
Vr:Wat zijn de voordelen van het volgen van een cursus? 
A:Het is een blije cursus waarin je véél inzicht krijgt in het denken en handelen van mensen! De groepen zijn erg gezellig en er is veel herkenning. Je krijgt antwoord op de vraag waarom mensen zich gedragen zoals zij dat doen in bepaalde situaties. Communicatie op de werkvloer en in relaties, en het verschil in communicatie tussen mannen en vrouwen komen aan de orde. Door kennis vanuit de psychologie voel je je krachtiger en neemt je zelfvertrouwen nog meer toe!

Vr:Waarom cursussen specifiek voor vrouwen?
A:Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor elke vrouw die belangstelling heeft voor psychologie, maar geen jarenlange studie wil volgen en om tegemoet te komen aan de specifieke wijze waarop vrouwen in het leven staan en anders communiceren dan mannen.

Vr:Wat is de gemiddelde leeftijd van de vrouwen die deelnemen?
A:Aan het volgen van deze cursus is geen leeftijd verbonden. Elke vrouw die belangstelling heeft voor psychologie is van harte welkom. Gewoonlijk is de leeftijd boven de dertig jaar omdat deze vrouwen door hun levenservaring hiervoor belangstelling hebben.

Vr:Worden er oefeningen of rollenspellen gedaan?
A:Er worden geen oefeningen, kenningsmakingsronde of rollenspellen gedaan. Je kunt gewoon ontspannen komen en luisteren en er is natuurlijk ruimte om vragen te stellen.

Vr:Kan ik deze cursus volgen, ook al heb ik geen vooropleiding?
A:Iedereen kan de cursus volgen omdat deze zeer helder en herkenbaar is. Ook voor vrouwen die niet onbekend zijn met psychologie is de cursus nog altijd boeiend en leerzaam.

Vr:Mocht ik een cursusochtend of avond missen, mag ik die dan inhalen?

A:Als je een keer niet kunt deelnemen dan mag je de gemiste cursusochtend of avond in een andere cursusplaats inhalen.

Vr:Wat is het cursusmateriaal?
A:Het materiaal bestaat uit stencils over de besproken onderwerpen en een certificaat als bewijs van deelname.

Vr:Is er een vervolgcursus?
A:Er is voor de vrouwen die belangstelling hebben nog een vervolgcursus bestaande uit acht dagdelen.

Vr:Wordt er huiswerk gegeven?
A:Huiswerk wordt niet gegeven. Alleen al door de cursus te volgen krijg je veel bruikbare informatie.

Vr:Kunnen mannen ook deelnemen aan de cursussen?
A:De cursussen zijn uitsluitend voor vrouwen, omdat mannen en vrouwen verschillend van elkaar communiceren. De voorbeelden die gegeven worden, zijn voor vrouwen erg herkenbaar. Soms worden er workshops georganiseerd waarbij mannen van harte worden uitgenodigd om er ook aan deel te nemen.


Mocht je een vraag hebben bel ons gerust geheel vrijblijvend op: 010-2344554 of vul het contactformulier in.